Dietoterapia

 
Pewne produkty, czy zioła ze względu na swój smak, mogą być z jednej strony bardzo pomocne w leczeniu wielu schorzeń, z drugiej zaś mogą być zagrożeniem, stąd wiedza w tym zakresie wydaje się niezbędna- by po prostu sobie nie szkodzić
Na zmianę termiki produktów może mieć wpływ kilka rzeczy i tak poziom ciepła potraw podniesie gotowanie, dokładne przeżuwanie, krojenie, mielenie, bardziej ciepłe będą te gotowane na gazie czy ogniu niż te na kuchenkach elektrycznych...
Częste przeziębienia i grypy, alergie, zespół chronicznego zmęczenia, choroby zwyrodnieniowe (m.in. nowotwory, artretyzm) to tylko kilka poważnych symptomów spadku odporności. Co robimy w takich przypadkach? Bardzo często jeszcze bardziej ją osłabiamy.
Starzenie się, choć jest naturalnym i nieuniknionym procesem i dotknie każdego z nas, to jednak często budzi lęk, który wynika z panującego stereotypowego poglądu, że starość musi być smutna, samotna, zniedołężniała ...
Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu. Krótki opis artykułu.